U bent hier

Thuishaven

Of het nu gaat om mensen met een vluchtelingenverleden, studenten die hier zijn blijven wonen of inwijkelingen uit anders Belgische steden: elke ingeweken Antwerpenaar die hier minstens vijf jaar woont, mag zijn verhaal delen.

Of het nu gaat om mensen met een vluchtelingenverleden, studenten die hier zijn blijven wonen of inwijkelingen uit anders Belgische steden: elke ingeweken Antwerpenaar die hier minstens vijf jaar woont, mag zijn verhaal delen. Hoe beleefden zij deze periode? Zijn er speciale plekjes in de stad die verbonden zijn met vreugde, heimwee, hoop, gemis, een thuisgevoel?

Op een kaart van Antwerpen kunnen zij hun verhaal doen: tekenen, schrijven, schetsen, met een collage ... het kan allemaal. De verhalen worden opgenomen in de Red Star Line-collectie en de kaarten worden gevouwen tot bootjes om dan deel uit maken van de tentoonstelling ‘Thuishaven’ in het museum.

Elk gevouwen bootje, draagt een unieke lading, en een pakkend persoonlijk verhaal met zich mee. Het Red Star Line Museum wordt zo de ankerplaats van alle verzamelde getuigenissen. Sommige willen we ook op beeld bewaren en tonen in het museum. De mooiste verhalen worden gebundeld in een unieke publicatie,  vormgegeven door Dooreman.

Antwerpen mag zich niet alleen een wereldhaven noemen, maar mag ook de titel van thuishaven dragen: een goede plek om te wonen voor iedereen. Enkele bekende Antwerpenaren zetten als ambassadeur mee hun schouders onder dit project en delen hun verhaal met ons: Geert Hoste, Fatinha Ramos, Deepak Mehta, Mohamed Barrie en Fatima Marzouki. 

Bekijk hun verhaal

 

'Thuishaven' is geïnspireerd op het artistiek project 'Mapping Manhattan' van Becky Cooper, maar gaat een stapje verder door de verhalen tot bootjes om te vormen, ze op te nemen in de museumcollectie en ze te verwerken in een tentoonstelling..

Gratis toegang

22/09/2018 tot 21/10/2018
Montevideostraat
3
2000 Antwerpen
Geen archief items gevonden