U bent hier

Surf Tribe - Stephan Vanfleteren

De jaarlijkse fototentoonstelling brengt portretten van fotograaf Stephan Vanfleteren. In opdracht van het Cultuurcentrum trok hij de wereld rond om surfers te fotograferen. Het resultaat is een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten.

Verlengd tot 17 juni 2018.

Surf tribe: zo heten het nieuwe boek én de bijhorende tentoonstelling van Stephan Vanfleteren. De fotograaf reisde de wereld rond om surfers in allerlei culturen en omstandigheden te fotograferen. 

Het resultaat is Surf Tribe, een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten.

"Het was een toevallige samenloop van omstandigheden", zegt hij over zijn beweegredenen. "Een vriend in Knokke vertelde me dat de stad zich als een surfstad wil profileren. Tegelijk heeft de stad een traditie van fotografie. Samen deden we een voorstel en we kregen groen licht."

"Overal ter wereld hebben we plekken bezocht waar surfen een rol speelt. We hebben zowel competitiesurfers gevolgd, maar het ging verder dan dat. We bezochten plaatsen waar levende legendes wonen, maar even goed spraken we mensen op het strand aan die we interessant vonden en die op een of andere manier bijzonder waren."

Hier geen blauwe zeeën, zilveren stranden, fluo surfkledij. Het gebruik van de zwart-wit portretten geeft een verrassend mooi contrast met de kleurrijke surfwereld.

Namen als Kelly Slater, Laird Hamilton, John John Florence, Gerry Lopez en Dean Vandewalle stonden voor zijn lens. Daarvoor reisde Vanfleteren naar de kusten van Hawaii, Frankrijk, Bali, Sri Lanka, Australië, Nieuw-Zeeland, Chocolate Islands en Californië om deze ‘surf familie’ samen te brengen.

Surf Tribe doorkruist de grenzen van de grote surfnaties en verdoken surfparadijzen op zoek naar mensen die de oceaan respecteren, de zee beminnen en de golven verafgoden.

Website Stefaan Vanfleteren

Praktisch:

Openingsuren: dagelijks van 10 - 19 uur
Tickets en info: € 10 / € 8 KH Uitpas, BILL, + 10 pers. / - 16 jaar gratis
Tickets te koop aan de balie van de tentoonstelling

24/03/2018 tot 17/06/2018
Geen archief items gevonden