U bent hier

Straffe mannen - Uit de gloriejaren van de worstelsport

Geen afgetrainde voetballers of glamoureuze tennissterren op de sportscène, maar wel gevierde ‘lutteurs’. Stoere en sterke binken die hun armtierig arbeidersbestaan hadden geruild voor een vet betaalde baan als beroepsworstelaar.

Met hooguit 20 clubs en niet meer dan 1000 actieve worstelaars staat het worstelen niet meteen in de top 10 van België’s meest populaire sporten. Integendeel !
Het contrast met het worstelgebeuren van weleer kan niet groter zijn, want zo’n goede eeuw geleden was worstelen dé spektakelsport bij uitstek.  Geen afgetrainde voetballers of glamoureuze tennissterren op de sportscène, maar wel gevierde ‘lutteurs’. Stoere en sterke binken die hun armtierig arbeidersbestaan hadden geruild voor een vet betaalde baan als beroepsworstelaar en het volk warm maakte voor hún sport.  

Eigenaardig genoeg stonden deze profs ook aan de wieg van de amateur worstelsport die tot in de jaren 60 furore maakte als dé arbeiderssport. 

Het Sportimonium kwam recent uniek sporterfgoed op het spoor van legendarische ‘tapijtkoningen ’ zoals Alfons Steurs, Laurent Gerstmans, de gebroeders Mollin, de familie Mewis ….  
De tijdelijke expo ‘Straffe mannen uit de gloriejaren van de worstelsport‘ brengt de bijzonderste stukken van deze kampioenen samen en illustreert de evolutie van de  worstelsport in ons land van kermisattractie tot Olympische sport. 

08/11/2018 tot 15/03/2019
Trianondreef
19
Hofstade-Zemst
Geen archief items gevonden