U bent hier

Silhoutkunst

Ontdek statige silhouetten van de beau monde naast een folkloristische knip-, kunst- en plakwereld waar het krioelt van kastelen, spelende kinderen, dansende vrouwen en konijnen.

Wat hebben silhouetten, schaduwen en Goethe met elkaar gemeen? Bent u op zoek naar inspiratie voor illustraties of snuift u graag de geur op van de wondere wereld van het boek? U kan het allemaal ontdekken in de tentoonstelling over silhouetkunst. Daar hangen statige silhouetten van de beau monde naast een folkloristische knip-, kunst- en plakwereld waar het krioelt van kastelen, spelende kinderen, dansende vrouwen en konijnen. Toch heeft deze idyllische sprookjeswereld ook een duistere keerzijde … Het museum duikt onder in de collectie van het Internationaal

Exlibriscentrum en haalt een mooie verzameling silhouet-illustraties op. Deze expo wordt aangevuld met boeken, affiches en prenten van andere instellingen zoals het AMVC Letterenhuis, het Dr. Guislainmuseum, het SMAK, het STAM, het Museum In Flanders Fields, de Bibliotheca Wasiana en de stadsbibliotheek.

24/09/2017 tot 17/12/2017
Geen archief items gevonden