U bent hier

Pierre & Gilles - Clair-obscur

Het Museum van Elsene prsenteert zo’n tachtig werken, iconische pop art-achtige beelden, gecreëerd van de jaren zeventig tot nu, afkomstig uit belangrijke internationale collecties en thematisch gegroepeerd.

Pierre & Gilles (°Le Havre) zijn synoniem met een zeer gesofistikeerde portretkunst, tussen fotografie en portret. Ze slagen erin de kunstmatige schoonheid van sterren een vleugje menselijkheid te geven, ze bezingen de gewone mens. Door personages op te voeren uit de mythologie, de Bijbel en de sprookjes maken ze van de wereld weer een betoverende plek. Ze putten inspiratie uit de film en de populaire cultuur in al haar gedaanten, zodat hun geschilderde beelden ontegensprekelijk thuishoren in de hedendaagse samenleving.

Pierre & Gilles vormen samen al sinds de jaren tachtig een artiestenpaar dat iconische pop art-achtige beelden assembleert met een onbeschaamd kitscherige kleurenpracht, verwijzingen naar mythologie, de bijbel en de kunstgeschiedenis. Talloze beroemdheden lieten zich al door het kunstenaarskoppel portretteren. 

Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden