U bent hier

Paul en zijn broers

Deze leerling van Hankar en Chambon, gepassioneerd kunstliefhebber en intimus van het Brusselse artistieke milieu, had een uitgesproken smaak voor decoratie en ontwikkelde een zeer persoonlijke vormgeving die hij tot in de kleinste details toepaste.

Architect Paul Hamesse werkte meer dan 40 jaar samen met zijn broers, Georges en Léon, in hun bureau in Sint-Gillis. Deze leerling van Hankar en Chambon, gepassioneerd kunstliefhebber en intimus van het Brusselse artistieke milieu, had een uitgesproken smaak voor decoratie en ontwikkelde een zeer persoonlijke vormgeving die hij tot in de kleinste details toepaste, van de gevel tot de deurklink.
Het bureau Hamesse frères was een gonzende en onvermoeibare bijenkorf die zonder ophouden projecten ontwierp, plannen tekende en bouwwerven leidde. Chique handelszaken en eenvoudige vitrines, luxueuze villa's, burgerhuizen en moderne gebouwen, kunstenaarsateliers en bioscooptempels vulden vanaf 1898 het orderboekje dat nooit leeg raakte.

Brussel was het voornaamste toneel van hun koortsachtige creativiteit die mee evolueerde met de stijlen, de technieken en de bouwmaterialen van hun tijd.

De tentoonstelling Paul en zijn broers, bestemd voor het hele gezin, toont het beeld van een bruisende stad waar ongeveer 200 realisaties verspreid over het Brussels Gewest getuigen van het vakmanschap van Paul en zijn broers, virtuozen van de decoratie.

08/09/2017 tot 22/11/2017
Sint-Goriksplein
1
1000 Brussel
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden