U bent hier

Pascale Marthine Tayou - Boomerang

De tentoonstelling onthult Tayou’s monumentaal oeuvre van kleurig linnen en organische materialen, hout, kristallen figuren en gevonden voorwerpen.

Treed binnen in een universum van fabelachtige beesten en mysterieuze verschijningen van de Belgisch-Kameroense kunstenaar Pascale Marthine Tayou. De tentoonstelling BOOMERANG onthult Tayou’s monumentaal oeuvre van kleurig linnen en organische materialen, hout, kristallen figuren en gevonden voorwerpen. Met deze werken kaart de kunstenaar de manier aan waarop mensen een nationale, geografische, financiële en emotionele identiteit ontwikkelen in tijden van massaconsumptie. Onophoudend zoekt hij naar de overeenkomsten en verschillen tussen de vele culturen en gemeenschappen waarin hij heeft gewoond en gewerkt. Hij daagt ons uit om hetzelfde te doen. Julia Peyton-Jones, directeur van de Serpentine Galleries in Londen en co-directeur en curator Hans Ulrich Obrist zeggen over Tayou’s werk dat “zijn vindingrijke creaties zijn doordrenkt van een vreemde en verleidelijke magie die de kracht heeft om ons allen te verbinden".

 

Cobra.be (di 07/07/2015 - 10:17): Pascale Marthine Tayou zet met een tachtigtal werken het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten naar zijn hand.

 

23/06/2015 tot 19/09/2015
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden