U bent hier

Nel Aerts

Haar werk markeert een terugkeer naar eenvoud. In haar tekeningen, collages en schilderijen ontwikkelde ze een eigen beeldtaal met een voor haar eerder beperkt kleurenpalet, terugkerende basisvormen, absurde thema’s.

Met Nel Aerts (1987) brengt de Warande een spannend en organisch groeiend oeuvre. Haar werk markeert een terugkeer naar eenvoud. In haar tekeningen, collages en schilderijen ontwikkelde ze een eigen beeldtaal met een voor haar eerder beperkt kleurenpalet, terugkerende basisvormen, absurde thema’s. Ze is ondertussen met textiel gaan werken. Aerts drijft vaak de spot met de beladen ernst in de kunstwereld zelf.


Haar tragikomische ‘zelfportretten’ zijn cartooneske, alleenstaande, eenogige figuren die met dikke lagen en felle kleuren op houtsneden zijn aangebracht. Als een soort diva poseert Aerts soms zelf in haar kleine verhalen. Nu eens uitgelaten, dan droevig, dan weer grappig. Aerts’ ‘hoofdvormige’ wezens loeren vanuit meerdere invalshoeken naar hoe mensen vandaag naar zichzelf kijken. Ze zijn ‘iconen’ die iets zeggen over onze tijd waarin zelfpromotie de ultieme façade is. In deze tentoonstelling zal ze opnieuw de grenzen tussen de traditionele media opzoeken. Je mag je verwachten aan bizarre figuren en andere sculpturale installaties op het snijpunt van tragedie, humor, poëzie en fictie.
 

Locatie: in de Expozaal

Openingsuren: 

woensdag tot zondag van 11 tot 17 uur
vrijdag van 11 tot 20 uur
maandag en dinsdag gesloten

09/12/2017 tot 18/02/2018
Warandestraat
42
2300 Turnhout
Geen archief items gevonden