U bent hier

Mehdi-Georges Lahlou - Behind the garden

Een persoonlijk project, ontworpen voor de Botanique, waarin hij bestaande en nieuwe werken samenbrengt. Een eigenzinnige tuin met bustes die getooid zijn met zandlopers met couscous, wijwatervaten van kaneel of madonna's zonder gelaat.

Een solotentoonstelling van de jonge Frans-Marokkaanse kunstenaar Mehdi-Georges Lahlou.

Zijn werk was al te zien in het Museum op de collectieve tentoonstelling Nass Belgica in 2014, en deze keer legt hij beslag op de hele ruimte met een persoonlijk project, ontworpen voor de Botanique, waarin hij bestaande en nieuwe werken samenbrengt. 

Al jarenlang spitst Mehdi-Georges Lahlou (1983, woont en werkt in Brussel) zijn werk toe op de confrontatie tussen de culturele verschillen van zijn gemengde afkomst, door middel van verdraaiingen en hybridisatie. Hij verkent het concept van ‘soort’, het belang van godsdiensten en tradities met een ogenschijnlijke nonchalance die soms grenst aan oneerbiedigheid. Vertrekkend van zijn intieme standpunt tasten zijn werken de grenzen van het geloof, de droombeelden en de stereotypen af.

Voor zijn tentoonstelling in de Botanique tovert Mehdi-Georges Lahlou de zaal van het Museum om tot een eigenzinnige tuin. Hij beeldt er een persoonlijk paradijs af, zijn eigen projectie van “Jannah”, waarin hij de dubbelzinnigheid cultiveert die kenmerkend is voor zijn oeuvre. Je wandelt er tussen bustes die getooid zijn met ongebruikelijke voorwerpen, zandlopers met couscous, wijwatervaten van kaneel of intrigerende madonna’s zonder gelaat. 

 

14/09/2017 tot 15/11/2017
Koningstraat
236
1210 Sint-Joost-ten-Node
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden