U bent hier

Mandla Reuter - Neompalta

Startend van zijn werk Atlantis (2016), uit de collectie van de Vrienden van het S.M.A.K., ontwikkelde Mandla Reuter Neompalta, een tentoonstelling opgebouwd uit een constellatie van nieuw geproduceerd en reeds bestaand werk.

De afgelopen jaren was het vertrekpunt van Mandla Reuter werk vaak een stukje land - op papier - in een straat vlakbij het centrum van Los Angeles. Dat stuk grond werd in 2010 aangekocht voor de tentoonstelling ‘A Plot’ in De Vleeshal in Middelburg. Sindsdien diende dit braakliggend stukje grond als inspiratiebron voor zijn artistiek werk. Hij gebruikte de site als een virtueel atelier met, in theorie, oneindige dimensies die niet worden gelimiteerd door geografie, terwijl het er ongebruikt bij ligt in East Los Angeles. Met zijn aanpak ontsnapt Mandla Reuter werk aan de vastgelegde categorieën en wordt het vaak ‘tussen twee’’ geplaatst.

De tentoonstelling Neompalta handelt over die tussen-conditie van materialen en situaties, van tussentijden en tijdzones - in de toekomst, in het verleden - of van tussenruimtes, die plaatsvinden waar de tijd verstrijkt en objecten voorbijgaan. Startend van zijn werk Atlantis (2016), uit de collectie van de Vrienden van het S.M.A.K., ontwikkelde Mandla Reuter NEOMPALTA, een tentoonstelling opgebouwd uit een constellatie van nieuw geproduceerd en reeds bestaand werk. Hij creëert een netwerk van referenties die zich een weg banen doorheen de tentoonstelling en er een abstract verhaal weven.

Neompalta is Mandla Reuter eerste solotentoonstelling in België. 
Mandla Reuter werd geboren in 1975 in Nqutu, Zuid-Afrika. Hij woont en werkt in Berlijn.

Praktisch

  • De Vereniging - rechterkant inkomhal S.M.A.K. museum.
  • Meer vragen: info@vriendensmak.be.
  • De tentoonstelling is gratis te bezoeken.
22/04/2018 tot 13/07/2018
Geen archief items gevonden