U bent hier

Hana Miletić - Dependencies

Hana Miletić is een scherp waarnemer van de sociale realiteit. Ze verkent de stad en haar door migratie gevormde gemeenschappen, met oog voor de schaarste en verwaarlozing die er heersen.Ze creëert in diverse media waaronder sculptuur en textiel...

Hana Miletić is een scherpe waarneemster van sociale realiteiten die op straat vaak onopgemerkt blijven in de publieke ruimte. Met oog voor tekens van schaarste en verwaarlozing verkent ze de stad en haar door migratie gevormde gemeenschappen. 'Dependencies' is de grootste tentoonstelling van de Belgische kunstenares tot nu toe. De titel weerspiegelt haar utilitaire benadering van fotografie, evenals haar brede belangstelling voor artistieke toe-eigening en sociale onderscheiding. Wiels presenteert voornamelijk haar textielwerken, waaronder vier nieuwe kunstwerken die voor deze tentoonstelling zijn gemaakt.

Hana Miletić is geboren in Zagreb (1982), ze woont en werkt in Brussel en Zagreb. In haar werk brengt ze de parallellen aan het licht tussen datgene waaraan we aandacht schenken en onze perceptie van waarde. Met haar achtergrond in documentaire fotografie creëert ze in diverse media, waaronder sculptuur, textiel, performance, drukwerk en tekst. Naast fotografie studeerde ze ook kunstgeschiedenis en genderstudies, en al die invloeden komen tot uiting in haar werk.

Drie jaar geleden raakte ze betrokken bij sociale weefateliers in Brussel. Ze knoopte er opnieuw aan bij een ambacht dat ze kende uit haar jeugd in Joegoslavië. In haar familie wordt textielwerk door de vrouwen van generatie op generatie doorgegeven. 

website Hana Miletić

 

10/05/2018 tot 12/08/2018