U bent hier

Geloof in Uw Tijd - Karel J. Geirlandt en de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (1957-1960)

Op basis van archiefonderzoek en interviews met getuigen belicht deze tentoonstelling de stichting van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (V.M.H.K).

Op basis van archiefonderzoek en interviews met getuigen belicht deze tentoonstelling de stichting van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst (V.M.H.K). Initiatiefnemer Karel Geirlandt (1919-‘89) ijverde decennialang voor een autonoom Museum van Hedendaagse Kunst. Dit doel werd in twee etappes bereikt: in 1975 werd het Museum van Hedendaagse Kunst opgericht, gehuisvest in het Museum voor Schone Kunsten; in 1999 kreeg het museum een eigen gebouw en een nieuwe naam: het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.).

De tentoonstelling focust eerst op het intellectuele en artistieke parcours dat Karel Geirlandt aflegde. Daarnaast omvat ze een selectie van de eerste kunstwerken die door de Vereniging werden verworven, aangevuld met unieke archiefdocumenten. Tot slot wordt ingegaan op de rol van de Vereniging en Karel Geirlandt bij de ontwikkeling van het artistieke landschap in België in de periode tussen 1957 en 1960.
 

10/11/2018 tot 10/02/2019
Geen archief items gevonden