U bent hier

Duncan Campbell

Deze kunstenaar is het best bekend voor zijn documentaire films. Hij won de Turner Prize in 2014, waaraan hij deelnam met zijn baanbrekende film It for Others. Dat werk zal centraal staan in deze tentoonstelling.

WIELS presenteert de eerste grote tentoonstelling van Duncan Campbell (° 1972) in België. Deze kunstenaar, die in Ierland geboren werd en momenteel in Glasgow woont en werkt, is het best bekend voor zijn documentaire films. Hij won de Turner Prize in 2014, waaraan hij deelnam met zijn baanbrekende film It for Others, oorspronkelijk gemaakt voor het Schotse Paviljoen op de Biënnale van Venetië (2013). Dat werk zal centraal staan in de tentoonstelling in WIELS.

Campbell maakt gebruik van archiefmateriaal als een instrument om onderwerpen, biografieën en geschiedenissen te onderzoeken en stil te staan bij begrippen als "waarheid" of feitelijke bewijzen van informatie. Zijn films bestaan uit een collage van archiefopnames, nieuw documentair materiaal en gefingeerde filmdelen. Hij ondervraagt daarmee de documentaire vorm als de ‘echte’ representant van de historische werkelijkheid en speelt met de grenzen tussen werkelijkheid en fictie en tussen opname en interpretatie.
 

26/01/2017 tot 26/03/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden