U bent hier

Barok Burez (Antwerpen Barok 2018 - Rubens inspireert)

Vanaf 1 juni 2018 verwelkomt het MAS fotograaf-kunstenaar Athos Burez in de wandelboulevard. Met 30 beelden en installaties brengt hij een eigenzinnige en hedendaagse kijk op verschillende genres uit de stijlperiode.

Tijdens het festival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ staan de schijnwerpers op Rubens. Hij is één van de invloedrijkste kunstenaars ooit en de beroemdste inwoner van Antwerpen. Vanaf 1 juni 2018 ontdekt u op tal van plaatsen een gedurfd en overdadig programma waarin oude en nieuwe barok clashen en borrelen.

Antwerps fotograaf Athos Burez (°1987) laat zich van zijn meest barokke kant zien in de wandelboulevard van het MAS. Zijn kleurrijke beeldtaal met schoonheid, fantasie en 'unheimlichkeit'. Met zijn werk op de grote lichtwanden in het MAS wordt Antwerpens hoogste museum een jaar lang de barokke baken van de stad.

 

Nieuwe kijk op barokke stijlthema's

In 2018 verwelkomt het MAS de jonge fotograaf-kunstenaar Athos Burez met een fotoreeks over barok. Met 30 beelden en installaties zorgt hij voor een eigenzinnige en hedendaagse kijk op verschillende genres uit de stijlperiode: stillevens, portretten, landschappen en interieurs. Het werk van Burez kenmerkt zich door een haast surrealistische kijk op vertrouwde beelden, waardoor ze vaak tussen twee werelden lijken te zweven. In deze fototentoonstelling in het MAS gaan oude barokke elementen hand in hand met het nu. Zo ontstaat een geheel nieuwe en unieke barokke beeldcultuur.

 

Wandelboulevard

De tentoonstelling vindt plaats in de wandelboulevard van het MAS. In de vitrines langs de roltrappen en op de grote lichtwanden vind je de Athos Burez' barokke interpretatie van de stad. Twee-, drie- of meerluiken vullen de lichtbakwanden die bakens zullen zijn die je vanuit de verte kan herkennen.

01/06/2018 tot 21/04/2019
Hanzestedenplaats
1
Antwerpen