U bent hier

Anna Barriball - Hannelore Van Dijck

Anna Barriball gaat op een minimale manier een wisselwerking aan met objecten, de context genereert het beeld en de spanning. Hannelore Van Dijck zoekt in nauw contact met het materiaal naar ruimtelijkheid, structuren en tastbaarheid.

Het werk van de Britse kunstenaar Anna Barriball (°1972, Plymouth, leeft en werkt in Londen) gaat op een minimale manier een wisselwerking aan met objecten zoals muren, deuren en luiken. Een groot deel van haar praktijk bestaat uit het onderzoeken en tonen van het verloop van de tijd, bijvoorbeeld in de zich herhalende activiteit tijdens het maken van frottages (of rubbins) van voorwerpen die de sporen van hun gebruik en/of functies tonen. In Be-Part toont Anna Barriball zowel ouder als nieuw werk. Voor deze tentoonstelling maakte ze een videoinstallatie die refereert aan de Amerikaanse, met de hand ingekleurde stomme film Annabelle Serpentine Dance uit 1895.

 

Hannelore Van Dijck (°Wuustwezel 1986) beschrijft haar tekeningen als settings zonder personages of activiteit, waarin de context het beeld en de spanning genereert. In nauw contact met het materiaal zoekt ze naar ruimtelijkheid, structuren en tasbaarheid. Voor Be-Part maakt ze in situ een nieuwe installatie waarin ze de (geschiedenis van de) architectuur wil interpreteren en herdefiniëren. Met houtskooltekeningen probeert ze een nieuwe plaats te creëren en een nieuwe duiding te geven aan de oorspronkelijke locatie. In haar monochrome tekeningen bepaalt de ondergrond de ingreep en versmelt hij de tekening, die beladen wordt met fragiliteit. Op deze manier wordt de kijker letterlijk in het werk getrokken.

 

In de Be-Part Studio presenteert artist in residence Peter Lagast LP, een installatie die hij maakte tijdens zijn residence in Be-part.

 

Anna Barriball

Hannelore Van Dijck 

 

 

26/03/2017 tot 11/06/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden