U bent hier

17de editie van de Prix national Photographie Ouverte

Voor deze 17de editie van de Prix national Photographie Ouverte was er een overweldigende deelname! Niet minder dan 269 inzendingen dongen naar de gunst van de jury.

Voor deze 17de editie van de Prix national Photographie Ouverte was er een overweldigende deelname! Niet minder dan 269 inzendingen dongen naar de gunst van een jury die een echte marathondag beleefd heeft.

Zoals bij de vorige edities werden de fotografen volledig vrij gelaten bij de keuze van het behandelde thema in hun werk. Wanneer voor sommigen die afwezigheid van bakens destabiliserend kan blijken, laat zij voor de meesten toe elk van hen de gevoeligheid en de motivaties de vrije loop te laten. Tijdens de jurering mondt dit uit in de confrontatie van authentieke fotografische demarches geïnspireerd door een waarachtige blik, eerder dan door het vergelijken van de behandeling van een opgelegd thema.

En het zijn wel degelijk fotografische demarches die door de jury gebruikt worden om het onderscheid te maken, demarches die versterkt worden door de kwaliteit van de voorgestelde beeldenselectie. 

Uit 269 anonieme dossiers heeft de jury van de 17e Prix national Photographie Ouverte de achttien laureaten geselecteerd die zullen deelnemen aan de tentoonstelling in het Museum van 9 december 2017 tot 22 april 2018 : 

Céline Bataille, Teo Becher, Joëlle Bosmans, Quentin Bruno, Paul Bulteel, Christophe Collas, Paul D’Haese, Laurent Gelise, Brigitte Grignet, Pierre Moreau, Frédéric Pauwels, Johan Poezevara, Brenda Lou Schaub, Herman van den Boom, Antoine Vanoverschelde, Pierre Van Steene, Simon Vansteenwinckel, Annabel Werbrouck.

09/12/2017 tot 22/04/2018
Paul Pasteur laan
11
6032 Mont-sur-Marchienne
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden