U bent hier

Yves Saint Laurent visionair

De Fondation Pierre Bergé - Yves Saint Laurent toont in het ING Cultuurcentrum enkele nooit getoonde creaties van deze visionaire ontwerper.

Visionair Yves Saint Laurent liep vooruit op de mentaliteitsverandering in de jaren zestig en zeventig en en ontwierp een nieuwe revolutionaire stijl voor de garderobe van de hedendaagse vrouw.

Transgressie man-vrouw

Hij had een fijne neus voor wat er omging bij jongeren rondom hem en vertaalde dat naar een nieuwe kledingtaal. Zo ontstond een continue dialoog tussen de vrouwen en hem, tussen de straat en hem. Hij smeedde bruggen tussen mannen en vrouwen door herenmode te vervrouwelijkenen bracht toen typisch mannelijke symbolen van macht over op vrouwenmode. Dankzij die transgressie slaagde hij er ook in de codes van de verleiding te veranderen en een nieuw imago te creëren: dat van de vrije en actieve vrouw.

Ongezien werk

Voor deze tentoonstelling in het ING Cultuurcentrum haalt de Fondation Pierre Bergé – Yves Saint Laurent uitzonderlijk tal van creaties uit de kast, waarvan de meeste nog nooit werden tentoongesteld. Daarnaast worden ook juwelen en accessoires, tekeningen, schetsen en andere onuitgegeven documenten getoond waarin de subtiele stijl van Saint Laurent tot uiting komt.

 
29/01/2013 tot 04/05/2013
Koningsplein
6
Brussel
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden