U bent hier

Vlaamse Meesters in situ - Abdijrefter

Het kunstenparcours 'Vlaamse Meesters in Situ' richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op Vlaamse topstukken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn.

Het kunstenparcours 'Vlaamse Meesters in Situ' richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op Vlaamse topstukken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn. 

In het STAM krijgen de muurschilderingen in de refter van de voormalige Bijlokeabdij speciale aandacht. Ze dateren uit de 14de- eeuw en speelden een belangrijke rol in de religieuze beleving van de middeleeuwse kloosterzusters. Ontdek het verhaal achter dit Laatste Avondmaal. Ter gelegenheid van 'in Situ' krijgt de refter zijn 14de-eeuwse opstelling terug. En gloednieuwe touchscreens dompelen je onder in de bewogen geschiedenis van de abdij. Je waant je even een middeleeuwse kloosterling...

Ook buiten de data van het kunstenparcours zijn deze muurschilderingen steeds te bewonderen bij een bezoek aan het STAM.

Vlaamse Meesters in situ gaat uit van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV) en wordt gefinancierd door Toerisme Vlaanderen.

 

Praktisch:

  • Bijlokeabdijrefter gratis toegankelijk met OKV-Pelgrimsboek van Vlaamse Meesters in Situ (10 euro)
  • Rest van het STAM bezoeken met OKV-Pelgrimsboek: voordeeltarief 4 euro

 

Website Vlaamse Meesters in situ

01/06/2019 tot 30/09/2019