U bent hier

Pop Art in Belgium !

Een onderdompeling in de Pop-golf die Europa tijdens de sixties overspoelde en diep doordrong in de wereld van de Belgische kunst!

Gelijktijdig met 'The world goes pop' in Tate Modern te Londen (van 17/09 tot 24/01) toont het ING Art Center welke invloed van de Amerikaanse popart uitgaat op de Belgische kunstenaars. Gedurende een korte maar hevige periode getuigde hun werk van een echte pop-romance.

'De kwaliteit van wat er in die periode in ons land gemaakt en verzameld werd, is buitengewoon. Daarom werd het tijd om het fenomeen eens grondig in kaart te brengen. Belangrijke verzamelaars, kunstenaars en critici zijn nog in leven en konden over die jaren getuigen.'

Patricia de Peuter, curator van de tentoonstelling in De Standaard (29-30/08).

« Pop Art in Belgium ! ». Een onderdompeling in de Pop-golf die Europa tijdens de sixties overspoelde en diep doordrong in de wereld van de Belgische kunst!

Een verwonderlijke tentoonstelling waarin voor het eerst iconische kunstwerken van de grote internationale  pop art sterren (Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Rosenquist, Wesselmann enz.) te zien zullen zijn naast onze Belgische kunstenaars uit die periode (Evelyne Axell, Pol Mara, Marcel Broodthaers, Panamarenko, Jef Geys enz.).

14/10/2015 tot 14/02/2016
Koningsplein
6
Brussel
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden