U bent hier

Guggenheim. Full Abstraction

Meesterwerken afkomstig uit twee musea opgericht door de Amerikaanse verzamelaars Solomon R. en Peggy Guggenheim schetsen het ontstaan en de evolutie van de abstracte kunst aan weerszijden van de Atlantische Oceaan gedurende de jaren 1940 – 1960.

Deze tentoonstelling schetst het ontstaan en de evolutie van de abstracte kunst aan weerszijden van de Atlantische Oceaan gedurende de jaren 1940 – 1960 en dit aan de hand van meesterwerken afkomstig uit twee musea opgericht door de Amerikaanse verzamelaars Solomon R. en Peggy Guggenheim.

Abstracte kunst is een begrip dat in vele contexten wordt gebruikt. Maar wat het eigenlijk betekent, hoe en waar het ontstond en hoe het zich verspreidde in de Verenigde Staten en in Europa, daarover gaat deze tentoonstelling. De werken vertellen dit verhaal, maar tevens dat van hun eigenzinnige verzamelaars die elk op hun beurt bijdroegen tot de erkenning van deze kunststroming.

Abstractie is een boeiend standpunt dat de kunstenaar inneemt, een directe uiting om gevoelens en visies expressie te geven. Het houdt verband met kleur, gebaar, materie en levensfilosofie.

Voor de bezoeker vraagt dit een bijzondere inleving in de werken: het loslaten van zijn eigen beslommeringen om ‘empatisch’ te kijken. Vandaar deze specifieke mise-en-scène van de werken in een decor met kleurig textiel dat de bezoeker even vervreemdt van het hectisch gewoel van de huidige samenleving en hem plaatst in een onwezenlijk decor, oog in oog met de meesterwerken.

In 2016 bestaat ING Art Center 30 jaar! Bent u geboren in 1986? Ontvang een gratis ticket op vertoon van uw identiteitskaart.

19/10/2016 tot 12/02/2017
Koningsplein
6
Brussel
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden