U bent hier

Echoes – Helmut Stallaerts meets the ING collection

Het project Echoes staat voor een artistieke dialoog die Helmut Stallaerts tot stand brengt tussen zijn schilderijen en sculpturen en de werken uit de ING-collectie, zoals het werk van Christian Boltanski, Anna & Bernhard Blume, Pat Steir, Piet Mondriaan.

Een tentoonstelling, gewijd aan de kunstenaar Helmut Stallaerts (1982, Brussel) laureaat van de Young Belgian Art Prize en winnaar van de ING Publieksprijs in 2013. Het project "Echoes. Helmut Stallaerts meets the ING Collection" drukt een artistieke dialoog uit die Helmut Stallaerts tot stand bracht tussen zijn eigen schilderijen en sculpturen en de werken uit de ING-collectie, zoals het werk van Christian Boltanski, Anna & Bernhard Blume, Pat Steir, Tony Cragg, Nobuyoshi Araki, Jan Vercruysse, Richard Deacon, Alighiero e Boetti, Sol LeWitt, Mitja Tušek, Honoré Daumier en Piet Mondriaan. De artistieke echo's lopen in verschillende richtingen: vanuit resonanties, herhalingen, complementariteiten en tegenstellingen, volgens een parcours dat geleidelijk iets van het mysterie van de kunst probeert prijs te geven. Deze tentoonstelling heeft plaats in het ING Art Center, Koningsplein 6 in 1000 Brussel. Ze combineert een dertigtal schilderijen en sculpturen van de jonge kunstenaar Helmut Stallaerts met ongeveer zestig werken uit de collectie van ING België.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE: Van 19 maart 2015 tot 14 juni 2015. Open van dinsdag tot zondag, ook op feestdagen, en op maandag 6 april en 25 mei. Openingsuren: van 11 tot 18 uur. Elke woensdag nocturne tot 21 uur.

 

Allround-kunstenaar Helmut Stallaerts heeft de ING Publieksprijs gekregen op de expo van de Young Belgian Art Prize in Bozar. (cobra.be)

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

18/03/2015 tot 13/06/2015
Koningsplein
6
Brussel
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden