U bent hier

BIRTH DAY

Waarom brengen we vandaag nog kinderen op de wereld? Kunstenares Lieve Blancquaert probeert deze fundamentele kwestie uit te leggen via foto’s van geboortes die ze nam in de twee jaar dat ze de wereld rondreisde.

Waarom brengen we vandaag nog kinderen op de wereld? Kunstenares Lieve Blancquaert probeert deze fundamentele kwestie uit te leggen via foto’s van geboortes die ze nam in de twee jaar dat ze de wereld rondreisde. Ze is ervan overtuigd dat de plaats waar iemand geboren wordt, bepalend is voor het verdere leven van die persoon. Daarom praatte de kunstenares met arm en rijk, in landen met uiteenlopende culturen en religies en besteedde ze speciaal aandacht aan rituelen en gebruiken die gepaard gaan met het magische ogenblik waarop een kind geboren wordt.

De tentoonstelling Birth Day is onderdeel van een project dat uit drie luiken bestaat, waaronder een fotoboek uitgegeven door Uitgeverij Lannoo en een negendelige reeks op EEN (VRT), met portretten van pasgeboren baby’s, hun familie en de samenleving waarin ze het levenslicht zien.

 

http://www.ing.be/about/showdoc.jsp?docid=600475_nl&menopt=ArS|art|exp

08/10/2013 tot 04/01/2014
Koningsplein
6
Brussel
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden