U bent hier

M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Een verzameling vertelt niet één groot verhaal, maar allemaal kleine. Je kunt ze uit diverse gezichtspunten bekijken. Daarom toont het MuHKA zijn internationale collectie – schilderijen, sculpturen, foto’s, film, video, installaties, objecten, tekeningen enz. vanaf 1970 – in wisselende presentaties op zijn bovenverdiepingen. Kunstenaars worden uitgenodigd om hier tijdelijke ingrepen te doen. Op de benedenverdieping vindt elk seizoen een grote tijdelijke tentoonstelling plaats van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland. De werking van het museum beperkt zich niet langer tot de beeldende kunst: MuHKA_media, met het streepje als symbolisch bruggetje, toont een uitgebreid programma van film en andere media.
 
Een goed bewaard geheim: het MuHKA heeft een prachtig dakterras met een mooi uitzicht op het Zuid en de Schelde. Het Antwerpse museum voor hedendaagse kunst M HKA, voorheen MuHKA, verhuist binnen enkele jaren naar de site van het huidige Hof van Beroep, iets verderop aan de Gedempte Zuiderdokken. 
 

Yoga in het museum

Elke twee weken kan je je op donderdagavond onder begeleiding verwachten aan een stevige yogales tussen de kunstwerken. Iedereen is welkom, ervaring is geen vereiste. Je toegangsticket geeft toegang tot het volledige museum.

Kunst en wetenschap tegen apathie bij beginnende dementie

Vanaf maart 2014 worden de rondleidingen voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers opgenomen in het programma van het M HKA. Meer info: Meet Me @ M HKA

Een magisch moment in het universum van Panamarenko

Het M HKA opent tweewekelijks het Panamarenkohuis op zaterdag voor groepen. 

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

Open: 
dinsdag tot zondag van 11 tot 18u, donderdag tot 21u.
Gesloten: 
Maandag, 1 mei, O.L.H.-Hemelvaart, 25 december en 1 januari
Prijs: 
€ 8,00
Rondleidingen volwassenen van 1,5 uur 75 € per gids (min. 8/max. 15 personen per gids) + 4,00 € pp inkom.
Korting: 
€ 4,00
+60 jaar, studenten, werkzoekenden, andersvaliden en hun begeleiders, groepen vanaf 10 personen, Antwerpenaren, lerarenkaart Klasse, leden van het NICC, KLasse, Knack Club, Gezinsbond. - € 1,00: -26 jaar.
Gratis: 
-13 jaar, Vrienden van het M HKA, ICOM, VMV, BIG-kaart, leden Koninklijke Gidsenvereniging Antwerpen.
Bibliotheek: di-vr van 11 tot 17u
Trein: 
Berchem, Antwerpen-centraal of Antwerpen-zuid
Tram: 
4 (halte De Vrièrestraat), 12 (halte Museum) en 24 (halte Bresstraat)
Bus: 
23 (halte Museum)
Leuvenstraat
32
Antwerpen
Vlaanderen
+32 (0)3 260 99 99
+32 (0)3 216 24 86

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN