U bent hier

Hertboommolenmuseum

Het Hertboommolenmuseum is een gloednieuw museum op de site van de Hertboomwindmolen (ook wel Zepposmolen of Tragische Molen genoemd) dat in november 2007 zijn deuren opende. Een bezoekje aan het museum leidt u op een eigentijdse en interactieve manier door de molenaarswereld van weleer en belicht tevens de bewogen geschiedenis van de Hertboomwindmolen. Naast een retrospectieve kijk op het bekende BRT jeugdfeuilleton “Kapitein Zeppos”, uit de jaren ’60 van de vorige eeuw, wordt er teruggeblikt op de 3 tragische moorden die er werden gepleegd.

De Hertboommolen spreekt tot de verbeelding. Hij beantwoordt in alle opzichten aan wat we ons bij een windmolen voorstellen: de ligging op een heuvel in een vrij intact landschap, dicht bij het mooie dorp van Lombeek; zijn intacte vorm en het feit dat hij ook geregeld draait, de intacte site met molenhuis, stallingen en schuur. Voor veel mensen is de windmolen het symbool bij uitstek van de tijd van toen, toen de wereld nog eenvoudig en beheersbaar leek. Geen wonder dat de molen als een icoon wordt gekoesterd en onderhouden.

Het museum bezit een "voel-en-tast"- maquette voor blinden en slechtzienden aan de hand van dewelke de werking van een windmolen kan uitgelegd worden.

Kinderen kunnen assisteren bij een echt Kapitein Zeppos mysterie. Ze zijn een hele tijd zoet met zoek- en puzzelopdrachten die hen alle hoeken van de molensite laten ontdekken.

 

Open: 
Woensdag tot en met vrijdag en zondag
Gesloten: 
Maandag, dinsdag en zaterdag en van 21 december tot en met 3 januari.
Prijs: 
2,00 €
Korting: 
€ 1,50:
+60 jaar, studenten en groepen vanaf 10 personen, € 0,75: kinderen in schoolverband
Gratis: 
-6 jaar
Uren: 
11 tot 17 uur
Van 1 mei tot en met 30 september zijn het museum en de molen ook open op feestdagen van 11 tot 17 uur. Voor groepen ook buiten deze uren na afspraak.
Windmolenstraat
20
Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek
Vlaanderen
+32 (0)54 51 87 07
+32 (0)54 51 87 17

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN