U bent hier

musea

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

enkele musea...

Vandaag verenigt het ING Art Center twee grote herenhuizen tussen de kerk Sint-Jacob-op-Coudenberg en het portiek van de Naamse straat. Ferdinand-Pierre Rapedius de Berg en Graaf Charles d’Allegambe woonden er aan het einde van de 18de en het begin van de 19de eeuw. Sinds 1986 ontvangt en organiseert ING er prestigieuze tentoonstellingen om het Belgische en internationale artistieke patrimonium te valoriseren.

Culturele en heemkundige kring Mulnis/Heemkundig museum Moen. Antoinette Vandenbulcke begon in de jaren 50 met het verzamelen van oude gebruiksvoorwerpen die het alledaagse leven in de 20ste eeuw illustreren. Tijdelijke tentoonstellingen belichten verschillende aspecten van de lokale geschiedenis. Het museum is te bezoeken op afspraak (vanaf 10 personen).

Gedurende méér dan 1000 jaar, vanaf haar oprichting door Saint-Remacle tot de Franse Revolutie, oefende het abdijprinsdom van Stavelot-Malmedy een economische, politieke, religieuze en artistieke invloed uit over een uitgebreid gebied, dat de grenzen van België ver overschreed, met name van de Loire tot aan het Duitse keizerrijk.